Afvalstoffen

Een van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn: Afvalstoffen!!

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam.

Afvalstoffen komen in ons lichaam door:
stress/ voeding / medicatie / alcohol / roken / milieuvervuiling / straling / elektrosmog (tv, pc, gsm) etc.

 

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten.
Maar langzaam aan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten. Doordat het bindweefsel dichtslibt, kunnen voedingsstoffen vanuit de bloedbaan minder goed de cellen bereiken, wat nodig is voor een goede stofwisseling.

 

Doordat er minder voedingsstoffen opgenomen kunnen worden, krijgen de cellen ook minder zuurstof. De afvalstoffen die vrijkomen van de verbranding, die alsnog plaats vindt in de cellen, moeten terug via het bindweefsel naar de bloedbanen zodat deze de afvalstoffen weer kunnen worden afgevoerd. Maar ook deze afvalstoffen kunnen moeilijker de bloedbanen bereiken omdat het bindweefsel al zo vol zit met afvalstoffen.

Dus slibt ons lichaam nog meer dicht. Energie kan niet goed meer stromen. En het probleem wordt groter en groter.
Denk aan: pijn/ moeheid / hoofdpijn / rugpijn / nek- en schouderklachten / reumatische aandoeningen / astma etc.

 

Sha

Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort “zuiging” onder de huid (opperhuid, epidermis) in het bindweefsel. Deze zuiging zorgt ervoor dat gestagneerd intercellulair vocht naar de oppervlakte beweegt. Hiermee worden toxische resten (de afvalstoffen) verwijderd. Tegelijkertijd vindt er een doorstroming plaats van vers zuurstofrijk vocht wat rijk is aan voedingsstoffen. Hierdoor vindt er een versnelling plaats van revitalisering van de cellen om eventuele “dode Chi” te voorkomen.

Met het naar de oppervlakte komen van afvalstoffen komt er tegelijkertijd ook wat serum en rode bloedlichaampjes uit de uiteinden van de zeer fijne haarvaatjes mee naar boven. Dit veroorzaakt de rode vlekken, de Sha, die zichtbaar worden.

 

Doordat het serum en de rode bloedlichaampjes in het bindweefsel komen ontstaat er een reactie van het immuunsysteem van ons lichaam. Dat er afvalstoffen in het bindweefsel aanwezig waren, dat was het lichaam wel gewend, het heeft zelf die afvalstoffen daar gedumpt. Maar bloed is een andere zaak.

Daar wordt meteen op gereageerd, omdat het niet thuis hoort in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringers af te voeren. De afvalstoffen worden opgenomen en afgevoerd door bloed en lymfe naar de organen die er zijn om deze stoffen te verwerken zoals lever en nieren.

 

Resultaat tussen eerste behandeling en na 2 weken tweede behandeling.