Wie ben ik

Mijn naam is Serene Annemieke Ter Horst, roepnaam Annemieke. Ik woon in Almere-Buiten samen met mijn vriend en 4 katten. Ook heb ik een eigen paard genaamd Fair Diamond.

 

Eind 2015 ben ik in aanraking gekomen met Guasha therapie.

 

Mijn paard had door een ongelukkige beweging zijn knie op slot staan. Deze is zelf weer losgekomen. Veearts erbij gehad en die zag niks vreemds, dus hij mocht weer bereden worden. Een paar weken later kwam de osteopaat op stal en zijn knie bleek niet helemaal goed te zitten, dit terwijl er met rijden niks te merken was.

 

De osteopaat heeft zijn knie weer recht gezet en hem behandeld met acupunctuur. Waarschijnlijk zijn hierdoor zoveel afvalstoffen vrijgekomen, dat zijn lichaam het niet aan kon.

Hij was futloos, liep heel stijf en was chagrijnig.

 

Via via zijn wij in aanraking gekomen met iemand die Guasha bij paarden doet en zij dacht dat ze het probleem wel op kon oplossen.

Tijdens de eerste behandeling knapte hij al op en hij vond de behandeling heerlijk. Het heeft een paar dagen nodig gehad, elke dag knapte hij meer op en na een paar dagen was hij weer de oude en kon hij weer lekker aan de slag.

 

Guasha paard

Ik stond versteld van het resultaat en wilde dit zelf ook ervaren, dus ben ik naar haar toegegaan voor een behandeling voor mijzelf. Ik heb een pijnlijke plek bij mijn schouder, welke doortrok via mijn nek naar mijn hoofd wat resulteerde in regelmatig flinke hoofdpijn. Dit was niet op te lossen met massage of dryneedling.

Door de Guasha behandelingen heb ik er geen last meer van.

Door een trauma heb ik erg pijnlijke voeten en enkels ook door de Guasha behandelingen zijn mijn voeten en enkels een stuk minder pijnlijk.

 

Na deze positieve ervaringen, wilde ik graag zelf Guasha therapeut worden om mensen en paarden te helpen.

Ik heb de opleiding Guasha therapeut voor mens en paard gedaan bij Guasha opleidingen Santai. Na een opleiding van 1,5 jaar heb ik in 2018 mijn diploma's behaald.