De behandeling

 

Bij de behandeling wordt een speciale Guasha olie op de huid aangebracht. De olie gebruikt men enerzijds als bescherming, dat de huid niet beschadigd en anderzijds in verband met de bestandsdelen. Deze Guasha olie bestaat namelijk uit diverse Chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgiften, warmte enz.)


Men kan niet zomaar een willekeurige olie gaan gebruiken, omdat andere oliën bestanddelen kunnen bevatten waarop reacties in het lichaam kunnen ontstaan.

Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een jade-steen te "schrapen". Door de druk van het schrapen komt er een soort zuiging onder de huid in het bindweefsel. De afvalstoffen worden zo omhoog gebracht.

 

Door het schrapen wordt de huid roze en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen) zijn, verschijnen verkleuringen en/of bloeduitstortingen (sha) in de huid (niet op de huid) variërend van dieprood tot paars. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart.

 

De verkleuring is niks anders dan vrijgekomen afvalstoffen vermengt met een beetje bloed. Op een plek waar afvalstoffen zitten, zijn de haarvaten zwak en bloedvaten broos. Door de wrijving van de schraper over de huid zullen deze haarvaten in de vervuilde gebieden knappen en een druppel bloed afgeven. Daarna sluit het haarvat weer.

 

Dit bloed komt in het zachte bindweefsel (tussen de huid en het spierweefsel). Omdat er in het bindweefsel geen bloed hoort te zitten, wordt het immuunsysteem geactiveerd om het bloed en de afvalstoffen af te voeren. Wanneer de toplaag schoner is geworden, heeft het lichaam de mogelijkheid om afvalstoffen uit dieper gelegen lagen naar de oppervlakte te brengen. Hierdoor zullen de inwendige organen ook schoner worden.

Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Doordat men zich vaker laat behandelen met Guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt.

 

Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgiften van het lichaam.

Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken!!

Je mag geen Guasha massage ondergaan wanneer je:

 • een bloedziekte hebt;
 • bloedverdunners gebruikt (niet bij alle bloedverdunners);
 • leukemie hebt;
 • extreme angstgevoelens of zwakte hebt;
 • aan hartfalen lijdt;
 • koorts hebt;
 • zwanger bent;
 • voor de behandeling intensief gesport hebt;
 • honger of dorst hebt;
 • Je voor de behandeling gegeten hebt (er dient een uur tussen het eten en de behandeling te zitten);
 • Ook mag je de behandeling niet op nuchtere maag ondergaan.