Fibromyalgie en Guasha

 

Patiënten met fibromyalgie hebben last van chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid. Omdat er in het lichaam niets te vinden is dat de aandoening kan verklaren is fibromyalgie of wekedelen-reuma erg moeilijk vast te stellen.

 

Oorzaken:

De oorzaak van fibromyalgie is nog onbekend, de medische wereld staat nog steeds voor een raadsel. Maar als je een fibro patient bent, dan hoef ik jou niet uit te leggen wat je elke dag weer voelt. Dat het komt door een verleden waar vaak een psychisch of mentaal trauma aan vooraf is gegaan. Dat jij jezelf steeds op de achtergrond hield en steeds voor anderen klaar stond.

 

Symptomen

  • spier- en gewrichtspijn in je nek, schouders, handen, bekken, benen, voeten en rug
  • krachtverlies
  • stijfheid
  • vermoeidheid (CVS)
  • darmklachten
  • slaapproblemen
  • depressie

Er bestaat geen test of bloedonderzoek om fibromyalgie vast te stellen. Fibromyalgie wordt vaak geconstateerd door een reumatoloog nadat andere ziektes zijn uitgesloten.

 

Behandeling:

Door middel van een guasha behandeling probeer ik de afvalstoffen en toxines die jouw lichaam vasthoudt, weer los te maken. Waardoor de verharding van bindweefsel en spieren mindert. 

 

Fibromyalgie patiënten hebben veel baat bij de guasha behandeling in combinatie met de warmtepot therapie.

Warmtepot therapie

Voor fibromyalgie patiënten is het verstandig om de warmtepot therapie bij de guasha behandeling te boeken.

 

Bij de therapie met de warmtepot worden de spieren en het bindweefsel door middel van een keramische warmtepot gemasseerd. De warmte zorgt voor een goede doorbloeding en een ontspannen gevoel. Interne koude wordt hierdoor verwarmt wat een diepgaand effect heeft op het losmaken van blokkades en verklevingen in het bindweefsel. Hierdoor is de behandeling nog effectiever.